Bekijk alle items

Eindhoven Techno City 2008 (Koninginnedag 2008)

Koninginnedagen stonden in 2008 nog in het teken van Techno, Acid, Acidtechno, Goa, Psytrance en knetterende Tekno, Acid en Breakcore. Verantwoordelijk voor dit avontuurlijke underground feestje verdeeld in het centrum (!) van Eindhoven waren onder andere, Zodiac Commune, Pact, Dommelvallei, AA (Acid Anonymous) en TDK (Telepatik DeKay) en Adapter.
https://partyflock.nl/news/10971:Queensday-08-in-Eindhoven

Miss Djax (Saskia Slegers)

Dj en eigenaar van platenlabel Djax. Ze stond lang geleden achter de toonbank van platenzaak Bullit, groeide uit tot de koningin van The Love Parade en stond aan de wieg van de Nederhop met de release van de eerste plaat van 24K (Eindhoven) en Osdorp Posse.

Lady Aïda

Internationaal bekende dj en een van de eerste Techno dj’s in Nederland. Van barkeeper in Café Cul du Sac, Journaliste naar dj shows op onder andere Pinkpop en Lowlands. Ze organiseerde ligconcerten in het Muziekgebouw en richtte een dj school op Rebelbass. Helaas is Aida in 2021 overleden.

Zodiak Commune

Meer dan 20 jaar bestaat deze underground techno club inmiddels en zijn niet meer weg te denken in de Eindhovense scene. Samen met Dynamo is Zodiak verantwoordelijk voor de start van Techno evenementen tijdens de Koninginnedagen in Centrum Eindhoven. Zodiak Commune is nog steeds enorm betrokken bij de Techno scene in Eindhoven, heeft een platenlabel  en organiseert naast elke jaar nog een vet feest op koningsdag ook nog andere feestjes en partijtjes.

Red Zone

Drum ’n Base organisatie, van 1996 tot 2007 te vinden geweest in de Effenaar. Goed geluid, dikke lichtshow en internationale dj’s zorgde dat Red Zone een begrip werd in Nederland.

Effenaar

Concertzaal in Eindhoven, gestart in 1971. Het podium werd bezocht door inmiddels legendarische artiesten als  The Ramones, The Cure, Joy Division, Sex Pistols maar ook Heino, Maan en Tributebands zijn er te vinden. Op dit moment werkt de Effenaar hard om een Smart Venue’ te worden, spannende tijden!

Eindhoven Rockcity Scene

Een verzamelbak van Eindhovense bands, of bands zich identificeren met Eindhovense Rock/Hardrock/Stoner scene. ‘Eindhoven rock city’ was de naam van een scene bestaande uit onder meer Peter Pan Speedrock, 7Zuma7, The Spades, 35007 en Candybar Planet. Deze bands traden vaak samen op en brachten ook een verzamelalbum uit. Denvis (zanger The Spades): “Eindhoven rockcity never dies. And you can quote me on that!” Eindhoven Rockcity is wereldwijd bekend, ook al probeerde Nijmegen het (hahahaha), Eindhoven is en blijft Rockcity!

E-town Hardcore

Elk weekend kon je naar Hardcore shows in en om Eindhoven van bands uit Eindhoven en omstreken. Bands als Violation Of Trust, Tech9, Discipline, en hun jongere broertjes als Maypole en Maypole speelden zo wat elke week. De meeste bands spelen niet meer, maar zitten diep in het hart van al die 90s kids die enorm hard gingen om punk, hardcore en jawel… Eurocore!

Dutch Design Week

Dutch Design Week is een grootschalig en internationaal jaarlijks negendaags evenement in Eindhoven waarbij design in allerlei facetten centraal staat. Het evenement is het grootste designevenement van Noord-Europa, vindt jaarlijks eind oktober plaats en presenteert werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers.

Dynamo Hardrock Kaffee & Dynamo Open Air

Gestart in 1981 door zoals ze zelf zeggen “Heavy Metal Maniacs” in combinatie met jongerencentrum Dynamo. Met trots.. het eerste Metalcafe ter wereld. Bezocht door veel internationale en nationale bands en bezoekers. Om het 5 jaar jubileum te vieren startte het kaffee met een open lucht festival, Dynamo Open Air. Wederom het eerste puur Metal Festival ter wereld. Het Festival groeide uit tot een fenomeen en heeft een record in huis, de langste durende file in Nederland. De laatste DOA editie was in 2005, veel vrijwilligers van toen zijn anno 2022 nog steeds actief in Dynamo en de NL Metal Scene. De Naam Andre Verhuysen en Tinus Kanters moeten genoemd worden, belangrijke mannen in de wereldwijde Metal Community en de Eindhovense Live scene.

Back to Planet Rock

A 12 hour international old school event, Representing the 4 elements of Hip Hop! Kijk en zo moet dat! Legendarisch festival in het Beursgebouw met artiesten als Grandmaster Flash, Afrika Bambaataa, Brainpower en Extince. Dit alles geïnitieerd door onder andere graffiti artist Caz One, geen onbekende jongen in 040.

Step In The Arena en / Step Out The Arena

Internationaal Graffiti evenement in de Eindhovense Berenkuil. Van schoolgaande kids (kids battle) tot de internationale top uit de scene is daar te vinden. Tegenwoordig georganiseerd door de Eindhovense Painters scene en Dynamo. Het side event Step Outside The Arena is minstens zo interessant en georganiseerd door de Eindhovense scene zelf.

Eindhovense Tuigdag

Op 28 september 1980 werd in Eindhoven Tuigdag georganiseerd. Een feestdag die bedoeld was om aan het grote publiek te laten zien dat zogeheten ‘randgroepjongeren’ heus niet zo eng waren als ze eruitzagen. Van “tatoeage” en dans wedstrijden tot auto’s duwen, een dag die de Eindhovense binnenstad op zijn kop zette. Check zeker eens de beelden en foto’s,, het is anno 2022 echt niet meer voor te stellen dat dit plaats heeft gevonden.

Reggae Sundance

De Reggae Sundance is een reggae/ wereldmuziek festival dat sinds 1995 elk jaar plaatsvindt. Artiesten als Black Uhuru, The Wailers, Steel Pulse  en Alpha Blondie speelden op het podium.

Stratums Eind

De thuisbasis voor de uitgaande jeugd: Stratumseind! Deze langste kroegstraat van Nederland is maar liefst 225 meter lang met meer dan 40 cafés die vaak dag en nacht open zijn. We zouden elke kroeg apart kunnen noemen in deze lijst, maar de kracht en aantrekkingskracht van de verschillende kroegen is juist dat ze in 1 straat zitten. Heerlijk om een zaterdagavond een terras te doen en al die verschillende mensen voorbij te zien trekken. Vaak gaat het goed, af en toe is er een clash op straat, wat ook weer bijdraagt aan de typische sfeer op Stratumseind.

Konigindorock / Klokrock Orange

Legendarische Koninginnedagen daar in de tuin van Cafe Lafolie, Daarna verhuisde het hele spul richting Strijp S, een Open Air festival georganiseerd door oa de boys van Peter Pan Speedrock en co, een Eindhovens onderonsje met heul veul decibellen. De liefhebbers van swingend, skankend, groovend, beukend of razend gitaarwerk waren op en rond koningsdag te vinden bij Klok Rock Orange. Naast veel internationale bands ook ruimbaan voor lokale Eindhoven Rockcity bands.

Dynamo Metal Fest

“Omdat het tijd werd”, andere naam, andere organisatie (Loud Noise/Dynamo). Dynamo Metal Fest is jaarlijks te vinden op de buitenbaan van het Ijssportcentrum Eindhoven. Ongeveer 10 bands, 1 podium, biertje en frikandellen, precies zoals het hoort! Met headliners als Ghost, Anthrax en Gojira is dit het Outdoor Metal festival van Zuid Nederland.

Traumatown/ GBBR/ BPM productions

Gabbers heette ze toen nog, en dat was gewoon duidelijk. Het “Gabbercafe is ontstaan doordat “het op Stratumseind toch vaak mis ging”. Dynamo trok  de mannen en meiden naar binnen en opende wekelijks een Gabbercafe met elke 4 maanden een speciale avond genaamd Traumatown. Vinyl was the way to go! Tot op heden is Hardcore (of voor de ouwe lullen onder ons Gabber) nog steeds te horen in Dynamo, wel onder een ander naam, maar nog steeds HARDCORE TILL I DIE!

Stroomhuisje

Stroomhuis in Eindhoven is een inspirerende locatie vol creatieve uitbarstingen: er wordt eten gemaakt, mensen storten zich op keramiek, er is een kunst studio en in de concertzaal zijn elke week optredens.

Unmute us

In de zomer van 2021 organiseerde Unmute Us tweemaal succesvolle demonstraties verspreid door heel Nederland. Daarbij gingen vele tienduizenden betogers vreedzaam de straat op om hun stem te laten horen voor de Nederlandse festivalcultuur.  In Eindhoven trokken bij de 2e demonstratie een 15 tal vrachtwagens gevuld en gevolgd door vele duizenden party gangers door de straten van de binnenstad.

Bubblicious (Effenaar)

Bubblicious, the Ultimate R&B and Bubbling Party, jarenlang vaste gast in de Effenaar, voor liefhebbers van R&B, Soul en Hiphop. Eindhovense Dj Smoke was resident dj.

PopEi

De missie van POPEI is om met muziek en een sociaal maatschappelijk betrokken hart, mensen hun talenten te laten ontdekken en ontwikkelen. De kernactiviteit is dan ook ‘talentontwikkeling’. Op de zoutstraat was PopEi één van DE Eindhoven Rockcity Hotspots, tegenwoordig zit PopEi op Strijp S.

2B

De creatieve broedplaats, de buurman van Eindhoven. De Eindhoven Rockcity scene heeft daar zijn oorsprong gevonden. Inmiddels is de toko als het pand verdwenen.

Mystery Land (vliegveld Eindhoven)

De tijd dat de dj’s nog met vinyl draaiden, de tijd dat kale koppen niet konden worden gestopt. ID&T organiseerde op 22 juni 1996 de grootste open air Rave ooit in Eindhoven, Mystery Land, het oudste jaarlijks terugkerend dancefestival ter wereld. Een legendarische dag en avond aldus de vele bezoekers die konden stuiteren op 3 Steps Ahead, Party Animals, 2 Brothers on the 4th Floor, Bass D & King Matthew, DJ Buzz Fuzz, Dano, Dana, Gizmo, Darkraver, Angelo, Isis, DJ Dmitri, Joost van Bellen.

Klokgebouw Eindhoven

Het Klokgebouw staat symbool voor de transformatie van Strijp-S. Meer nog, het is de start, de aanjager van de nieuwe jeugd die de voormalige Philips-site wordt toebedeeld. Het trotse pand markeert als een imposant uitroepteken de plek waar het kloppende hart van creatief Eindhoven wordt gerealiseerd. Het Klokgebouw herbergt festival als Chili Fest, Oktober Metal Fest, Tributeland maar ook vele dance feesten. Eindhoven heeft geen AFAS LIVE of AHOI nodig, wij kunnen heel goed vooruit met ons Klokgebouw! En zo is het ook!

Dynamo Hiphop Kaffee

De etage boven het Dynamo Metal Cafe werd in de 90s op vrijdagavond bevolkt door Hiphop liefhebbers. Ontmoeting was het ding, daar kwamen allerlei creatieve hersenspinsels tot leven. Van Concerten tot Graffiti Jams.. Een aantal aanjagers van de Eindhovense Hiphop scene hebben daar hun eerste jointje gerookt en zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de muziekwereld in en om Eindhoven.

Nachtburgemeester Siem Nozza

LinkedIn: Sr. Communication manager / Event teacher / Night Mayor / Concept developer / Social designer / DIT’er / Bass ’n efx player / Radio host, kortom een drukke baas die Siem. De nachtburgemeester had een belangrijke rol in het verkrijgen van “verlaatjes” en stond aan de wieg van het Eindhovense Unmute Us demonstratie.

Eindhoven Rock and Roll Meeting

Jaarlijkse internationale rock n roll meeting Wilhelminaplein Eindhoven, georganiseerd door Cafe Wilhelmina. Wil je terug naar de roots, of kom je vooral voor de gezelligheid, voor jong en heul oud, dit is waar je moet zijn.

RaRaRadio

Gestart in 2018, en tot op heden elke dag, de hele dag, live radio vanuit StrijpS. Met meer dan 200 dj’s, met recht het enige echte lokale radiostation van, voor en door Eindhoven.

Platenzaak Bullit

Een platenzaak, broedplaats en een grote ontdekkingstocht door de wondere wereld van Muziek. Van Grindcore naar Jazz en van Hiphop naar Breakcore en alles wat er tussen zit. Altijd deskundig advies en tja, je liep toch eigenlijk altijd wel met een verse plak vinyl de deur uit.

Kledingzaak Space / Many Colours

Wilde je in de 80s en 90s dat ene Iron Maiden shirt hebben, liever niet naar London voor een paar knellende Doc Martens? Dan moest je hier zijn. Een hangplek en winkel in één, kijk die komen we tegenwoordig echt te kort in 040!

Speedfest

Tja, daar zijn ze weer, de Boys van PPSR wilde toch ook nog even een indoorfestival waar hun favo bands die tent afbraken. Speedfest dus. Veel ruig volk, heavy muziek maar oh zo gezellig! Biertjes er in en hopen dat je eindstreep zou halen! Speedfest dus!

Lampegat de gekste

Carnaval in Eindhoven. De website Lampegat de Gekste werd gevuld door Stichting Federatie Eindhovens Carnaval. Door de website kwam er ook bij jongeren weer een opleving van Carnaval vierders. Eindhoven is niet meer het kleine broertje van Den Bosch of Tilburg, maar teld mee, en dat is te merken. Wat een feest!

Sound Of Revolution / Revolution Calling

Martijn (No Turning Back) houdt niet van stil zitten,, dat resulteerde in het grootste indoor punk/hardcore festival wat er in Nederland plaats vindt. Een knipoog naar de European Hardcore Festival. Rekening houden met de grondleggers, ruimte voor talent maar ook zeker de gevestigde orde! Hardcore Lives!

Eindhoven Rockcity (de website)

De kracht van de fans, dat is de Eindhoven Rockcity website. Wil je op de hoogte blijven van wat er te doen is, interviews, live verslagen en achtergrond info over de 040 gitaar scene, dan is de kans groot dat je website volgt! Voor en door de fans!

Groots/ Guus Meeuwis in Concert

Guus jongerencultuur? Wellicht niet direct, maar voor veel jonge kids zijn de Groots concerten in het PSV stadion wel de eerste kennismaking met live muziek. Eerder waren er wel muziek evenementen in het stadion, maar nog nooit popconcerten als Groots. Wellicht is het niet je muziek, maar hey.. hij doet het toch maar, petje af Guus!

Shadowlands Terrorist

The Shadowlands Terrorists (DJ Vince, DJ J.D.A. and MC Syco) waren er vroeg bij, in 1986 brachten ze de hardcore of in de volksmond, Gabber plaat, “Shadowlands Anthem”, uit. Een iconisch nummer in de scene. Ze organiseerde grootse feesten in oa het Beurgebouw als Shadowlands Rave en stonden op enorme feesten als Masters of Hardcore, Defqon.1, Thunderdome, Mysteryland, Resonate, Decibel, Hardcore Nation (Italy), Energy (Switzerland), A Nightmare in Germany.

Dynamo M.O.R (Marokaanse Ontmoetings Ruimte)

Naast veel muziek in Dynamo, ook ruimte voor ontmoeting. De M.O.R was DE ontmoetingsplek voor voornamelijk jonge Gasten van Marokkaanse afkomst. Duizenden liters uberzoete thee, werden er geschonken. De MOR was de plaats waar jongeren ook naar toe konden voor vragen over bijvoorbeeld werk, inkomen etc.

Blue Collar Hotel

De inwonende buurman van het Klokgebouw, is het een hotel, een restaurant of Eindhovens mooiste concertzaaltje? Samen met een hele rits mensen uit de Eindhovense muziekscene programmeren ze flink wat concerten, open air events en natuurlijk roemruchte afterparty’s, waarbij je direct daarna in je bedje kan vallen een etage hoger.

Park Hilaria

De Eindhovense Kermis, jong en oud ontmoet elkaar of worden gezamenlijk misselijk van de attracties. Als je nog nooit geweest bent, bezoek dan zeker het Hollandsch cafe,, 100% garantie dat je de tijd van je leven hebt.

Lab1

Een podium, bioscoop, concertzaal, theater, expo ruimte in 1, Sinds 2018 huist Lab1 in de voormalige Eurocinema Bioscoop.

Natlab

Zoals ze het zelf omschrijven: “Sinds 2013 is Natlab de voortzetting van Plaza Futura aan de Leenderweg. We zijn er voor iedereen die houdt van goede films, lekker eten, van zon op het terras, van theater, filmspecials, heerlijke films en vrolijk theater voor jeugd & famile, voor talkshows en kunst. Voor fijne momenten in tof Strijp-S”, weet je dat ook weer toch?

WIndows to the World

Een graffiti/art event die starte in 2020, en kleurde en fleurde onder andere Eindhoven een heel eindje op! Voor en door de painters scene in Eindhoven, zodat we er met z’n allen van kunnen genieten.

Emoves Urban Event

Het grootste in en outdoor Urban evenement in Eindhoven. Een grote diversiteit aan organisaties laten zien wat Urban is, wat het kan zijn en iedereen kan mee doen. De wereldtop is aanwezig, maar ook de lokale talenten of beginners shinen!

Bob De Wit /Supernova Studio/ Isolation Sessions

Ja, natuurlijk Bob de Wit ook in deze lijst. Met zijn studio is deze fijne mens, de man achter een mooie reeks platen releases van 040 bands. Hij staat regelmatig achter de knoppen in zalen als Effenaar en Dynamo maar hij is vooral de grondlegger van de Isolation Sessions, die in Covidtijden de hele wereld online voorzag van shows bestaande uit onder andere veel 040 bandss. Broodnodig, zeker in tijden dat er geen live shows waren.

Bagdaddy Records/ Meis Suker

Bagdaddy, een meisje geboren in Bagdad & opgegroeid in Nederland, is geen onbekende in de muziekwereld. Ze is labelbaas van haar eigen ‘middle-finger-movement’ Bagdaddy Records & boeker bij ‘t Stroomhuis. Daarnaast brengst ze toffe muziek uit onder de naam Cairo Liberation Front. Bezig bijtje die Meis! In de gaten houden dus!

Folkwoods

Tines Kanters en co, organiseerde met heel veel liefde het Folkwoods festival. Folkwoods was een Nederlands folkfestival dat met gemiddeld vijfduizend bezoekers per editie het grootste openlucht folkfestival van Nederland was. Folkwoods vond plaats in Eindhoven, Nuenen en daarna weer in Eindhoven. De eerste editie vond plaats in 2000.

Brabant Open Air

Gestart in Lieshout, later verhuist naar Strijp S. Een driedaags festival met (inter) nationale bands, gestart door Marc Meeuwis, ge wit wel, het broertje van Guus.

Cafe The Rambler

Peter (voor bekenden Peer) Blom, had een droom, een eigen café met veel heul veel live muziek. En dat lukte! Een cafe tegenover station NS, waar wekelijks concerten te bezoeken waren. Van Punk naar Reggae, van Wave naar knetterharde Metal. Het kon er gelijk en iedereen was meer dan welkom. Mooie tijden Peer!

Zieke Zuiden

Hiphop zoals het hoort! Diep geworteld in de Underground met ruim baan voor lokale talenten. Het Zieke Zuiden was een flink reeks hiphop concerten georganiseerd in Dynamo door de scene zelf. Fresku was er al vroeg te vinden. Het Zieke Zuiden was een onderdeel van een groter Urban plan van Dynamo en scene zelf.

Skinfest

Ach, ja,, het festival is in Mierlo, en wel in de garage van pa en ma, maar de organisatie van dit Punk/Hardcore festival is met name te vinden in Eindhoven. Skinfest maakt 1 ding duidelijk, punk kan altijd en overal, als het maar hard is!

Doomstar Bookings/Grindhoven/Bloodshedfest

Luuk en Luc, de mannen achter het bookingkantoor en 2 van tofste underground festivals die Eindhoven rijk is, of rijk is geweest. Ze zochten het vooral in de punk/hardcore en grindcore, maar stiekum vinden ze Country en sommige smartlappen ook heul vet! Wil je eens wat anders mee maken, bezoek dan eens het Grindhoven festval, een dagje waar de onderbroekenlol van afdruipt, dat is ook niet gek met de mannen van  Rompeprop als curator.

Aardschokdagen

Eindhoven was in het begin van de jaren 80 echt de hoofdstad van de Metal. Dynamo natuurlijk maar ook de Aardschokdagen georganiseerd door hardrock- en heavy metaltijdschrift Aardschok. Startende in de Effenaar, maar ook het Karregat werd voorzien van de nodige decibellen. King Diamond stond er nog.. dat moet zeker een tof feestje zijn geweest.

Onno Cromag + European Hardcore Party

Onno Cromag, een uniek persoon, zo wordt het tot op vandaag genoemd. Helaas is de Aardschok Journalist overleden in 2013, maar wat een legacy! We kunnen best stellen dat zonder Onno de Hardcore scene in Europa er anders had uitgezien in de 80s en 90s. Met zijn EHCP, zette hij de tofste bands op het podium en vergat daar zeker de NL scene niet in. EHCP als een stomp in je maag!!!

Flying Dutch

The Flying Dutch is een festival dat sinds 2015  in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven op dezelfde dag wordt gehouden. Nederlandse dj’s treden op in alle drie de steden en worden per helikopter tussen de steden gevlogen. De eerste Eindhovens editie was te gast op Strijp S, daarna ging het richting het E3 strand in Eersel. Eindhoven ontplofte uit zijn voegen met dj’s als Afrojack, Armin van Buuren, Fedde Le Grand, Hardwell, Nicky Romero, Oliver Heldens, Sunnery James & Ryan Marciano, Showtek, W&W, Yellow Claw

Dynamo Rock

Met het “nieuwe”gebouw van Dynamo werd het ook tijd voor nieuwe bewoners. Het oude gebouw had een Metal, Gabber en Hiphop Cafe. Met het nieuwe gebouw brachten de nieuwe bewoners een verbreding in het programma aan. Hardcore/Punk onder de naam Hard, en Emo/poppunk en rock onder de naam Mildt. Nog steeds draaien de groepen lekker door in Dynamo, wel allemaal onder de naam Dynamo Rock.

Area 51

De Skate hotspot van Eindhoven, tegenwoordig na de verbouwing een gebouw waar alle vormen van Uran Culture plaats vinden, Van Spoken Word, Muziek, dans en stuntsteppen. Op Strijp S zijn ze te vinden, je kunt het niet missen!

Barreuh records

Het is heel simpel aldus dit DIY label, je brengt alleen platen uit die jezelf tof vindt. Dit labeltje bracht platen uit van acts als Mannheim, Antoine Panache, A Million Squeeks Will Do You No Harm en Zalm. Aan jullie de keuze of deze releases ook tof vinden.

Virus Festival

Wikipedia zegt het volgende over die hele fijne festival: Het Virus Festival was een cultureel festival in Eindhoven, in de provincie Noord-Brabant.Van 1991 tot en met 1993 werd het festival georganiseerd door vrijwilligers van studentencafé de AOR. In 1994 en 1995 was er geen Virus festival. Vanaf 1996 wordt het festival georganiseerd door Stichting Virus in het centrum van Eindhoven en in 1998 verhuisde het festival naar de campus van de TU Eindhoven.

Het festival kent een brede programmering, zoals muziek, theater, film, literatuur, beeldende kunst en dans. Het festival vond ieder jaar plaats op de eerste zondag van juni. In 2006 ging het Virus festival niet door wegens een gebrek aan organisatie. Het festival werd niet opgeheven, maar het bestuur sprak van een jaartje in quarantaine. Op 3 juni 2007 opende het festival wederom zijn deuren op het Eindhovense universiteitsterrein, maar dat was tot heden voor de laatste keer.Stichting Virus, die het festival sinds 1996 organiseerde, heeft zichzelf in 2011 opgeheven.

Burgers / Stichting Hertogstraat

Van kraakpand naar een multifunctioneel woon en werkplek. Home aan kunstenaars, startende ondernemers en ambachtslieden. In het pand zijn menig legendarische concerten plaats gevonden, en dat zal in toekomst ook zeker zo blijven.

Urban Lab

UrbanLab040 is het platform binnen Dynamo waar jong talent de kans krijgt zich te ontwikkelen naar TOPtalent onder begeleiding van onze regisseurs, coaches en docenten. Van freerunners, rappers, breakdancers en trickers tot poppers, waackers, housedancers, poëten en nog veel meer. UrbanLab040 en haar vrijwilligers organiseren wekelijkse lessen, evenementen, workshops, festivals & battles binnen en buiten Dynamo voor jong, oud, beginners en gevorderd.

100% skateshop

Wellicht de kleinste winkel van Eindhoven, maar met een enorme inpact. Of je nu skate of je wilt op een skateboarder lijken, je bent hartstikke welkom. De winkel is niet meer weg te denken uit Eindhoven en is naast een winkel ook een hangplek voor mensen in en om de Skateboard scene. De winkel maakt zich tot op vandaag sterk voor een vette skatescene.

Club de Sociale dienst

Helaas bestaat het inmiddels niet meer. De de club kreeg het na 3 jaar niet voor elkaar om een vergunning te krijgen tot 04:00u. Jammer omdat Eindhoven weer een vrij plaats voor kunstenaars, dj’s en exposities minder telde.

Lageja skateshop

Lambert van Stekelenburg runde zijn shop dik 30 jaar. Van inline tot skateboards, met de juiste vibe en rand artikelen maakte Lageja zich onmisbaar voor de 040 skatescene. Ook stond de naam als mede organisator of sponsor regelmatig op posters van concerten in en om Eindhoven.

Warehouse of Innovation

Warehouse of Innovation Van 6 juni tot 31 december 2020 wordt het voormalige V&D-gebouw omgetoverd tot een warenhuis met een levendige etalage voor alles wat omgeving Eindhoven op het gebied van techniek en innovatie te bieden heeft.

Warehouse of Innovation is een arena in voor vragen en oplossingen rondom Smart City, Health, Energy, Food en Mobility. Dit door ruimte te bieden aan het bedrijfsleven, overheidsinstellingen, tech-studenten, designers, start-ups en partners uit de onderwijs en technieksector. Warehouse of Innovation is voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat de toekomst ons gaat brengen. Daarbij is het vooral een educatieve en prikkelende hotspot voor jongeren in de Brainport regio.

Fuck you we’re from Eindhoven

Eindhovens onderonsje op het gebied van, techno, acid, acidtechno, ambient, breakbeat, club, drum & bass, dubstep, electro, groove, house en psytrance op de Ijzeren Man. Eindhovense organisaties bundelde hun krachten, en dat was te merken.. check de recensies maar eens op het interweb.. dolle boel toendertijd in 2012

City Pig Unit

Met platen als Sickspack (1992) en Baantie for life (1996) zette de band zich internationaal op de kaart. Crossover maakte ze, en dat deden ze heel goed! Funk, Hiphop, Punk, Ska en Reggae, dat flink door de blender, nog ekkes goed schudden en met veel zweet gebracht op elke podium in Nederland! Wanneer komt die reünie?

Cafe/studio le Beat

Zoals het in het Eindhovens dagblad stond: een nieuwe wortelplek, Studio LeBeat. Een studio voor geluidsprojecten, workshops voor dj’s en rappers, met een open podium voor muzikanten, kunstenaars, dichters, dromers en opkomende bands. Het wordt een multimediaal pretpark waar het experiment hoogtij viert. Alles thematisch achter gesloten deuren, maar ook regelmatig een open huis voor mensen die willen komen kijken.” Gave clubs als Red Zone, Space 3, Samplism en Area 51 vonden hun wortels in het cafe.

Extrema (outdoor)

Een van de grondleggers van de Nederlandse in en outdoor Dance festivals. Gestart in 1992, in 2022 kwam er een eind aan de organisatie. Groot, Grootser, in programma, sfeer en aankleding. Artiesten als David Guetta, 2 Many Dj’s, Swedish House Mafia, Deadmouse en Afrojack stonden op het podium.

Discotheek Hollywood

Discotheek Hollywood in de Eindhovense Dommelstraat was in het einde van de jaren zeventig de meest populaire uitgaansgelegenheid in Zuid-Nederland. Stralende mensen op een verlichte dansvloer, onder een spiegelbol en bundels van licht. Rijen wachtenden voor de deur. En bijna wekelijks wereldberoemde acts op het podium: van de Trammps, Percy Sledge, Joe Tex tot de Sugar Hill Gang. Wat Studio 54 voor New York was, was Hollywood voor Eindhoven.

Vanaf nu is stemmen niet meer mogelijk!

Stem nu!

Powered by